Hoe vraag ik een nanny-gastouder aan?


Je zoekt een nanny-gastouder die past bij je opvangbehoefte. Kijk hiervoor op onze partner nanny-profielenwebsite of laat hier een zoekopdracht achter voor de nanny's. Nadat een nanny-gastouder heeft aangegeven om in deze opvangbehoefte te kunnen voorzien, gaan we de volgende stappen ondernemen. Als je al een nanny-gastouder hebt gevonden, doorlopen we ook onderstaande stappen.


  1. Vrijblijvende kennismaking

De vrijblijvende kennismaking met de nanny-gastouder vindt plaats op het opvangadres. De consulent is hierbij aanwezig zodat we vragen kunnen beantwoorden.

 

  1. Risico controle

Gezamenlijk zullen we de opvanglocatie doorlopen en controleren op de risico’s veiligheid en gezondheid voor de opvang kinderen. Deze controle leggen we vast in een document. Eventuele actiepunten worden met uiterste oplosdatum hierin geregistreerd.

 

  1. Aanmelden LRK-registratie

Nadat de nanny-gastouder aan de volgende punten voldoet, zal de consulent de volledige aanmelding verzorgen voor registratie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) aan de gemeente.

Documenten;

  • PRK registratie van de Verklaring Omtrent Gedrag
  • Kopie geldig legitimatiebewijs van nanny-gastouder
  • Kopie risico-inventarisatie opvanglocatie (RIE)
  • Geldig kinder EHBO-certificaat

LRK-aanvraag

De consulent van Nanny-Kinderopvang ondersteunt de nanny-gastouder, vult de formulieren in en verzorgt de aanvraag voor LRK-registratie aan de gemeente. De Gemeente geeft vervolgens opdracht aan de GGD om te controleren of de nanny-gastouder en de daaraan gekoppelde opvanglocatie voldoen aan de Wet Kinderopvang. De GGD maakt hiervoor een afspraak met de nanny-gastouder. De wettelijke termijn tussen aanvraag en registratie is maximaal 10 weken.

GGD-inspectie

Nadat de GGD een telefonische afspraak met de nanny-gastouder heeft gepland, zal deze langskomen op de opvanglocatie. Hier zal de GGD controleren of de opvanglocatie en de nanny-gastouder voldoen aan de wettelijke eisen. De consulent heeft deze eisen al gecontroleerd en doorgenomen met de nanny-gastouder 

LRK-registratie

De GGD stuurt het positieve inspectierapport naar de gemeente. Na ontvangst gaat de gemeente over tot het registreren van de gastouder en de daaraan gekoppelde opvanglocatie in het Landelijk Register Kinderopvang.

 

  1. Kinderopvangtoeslag aanvragen

Nadat de nanny-gastouder en de gekoppelde opvanglocatie zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang kan de kinderopvangtoeslag worden aangevraagd met dit LRK-nummer. Zonder dit de LRK-nummer is het niet mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen.

Op de websitepagina Financieel, kun je berekenen wat de netto kinderopvangkosten zijn en het bedrag aan kinderopvangtoeslag.

 

Klik HIER om je nanny-gastouder aan te vinden.