Wat is Nanny kinderopvang?

De gastouder komt bij je thuis opvang bieden. Opvang bij de ouder thuis heeft als voordeel dat voorschoolse, naschoolse, nachtdiensten, en flexibele werktijden kunnen worden opgevangen Dit heeft ook voordelen wanneer de kinderen sporten of andere buitenschoolse bezigheden hebben. Naast het gemak heeft kan het bij de opvang van meerdere kinderen ook financieel voordeel hebben. Het is mogelijk om de kinderopvang te combineren met huishoudelijke werkzaamheden. Bij deze nanny gastouderopvang zijn een aantal aanvullende regels van toepassing.

Regel Dienstverlening aan Huis

Wanneer een gastouder bij de ouder (s) thuis opvang aanbiedt dan geldt hiervoor de regel Dienstverlening aan Huis (RDAH). De opvang dient beperkt te blijven tot maximaal drie dagen per week. De gastouder heeft recht op het minimum aan vermeerderd met 8% vakantietoeslag en 8,3% vakantiedagen. Uitgaande van een werkweek van 36 uur in overeenstemming met de kinderopvang cao. De overheid indexeert halfjaarlijks de tarieven op 1 januari en 1 juli. Deze vergoeding voor de gastouder is per uur, ongeacht het aantal kinderen dat de gastouder opvangt. De gastouder zal haar uurtarief afstemmen op het aantal kinderen en opvangtijden. Dit uurtarief is inclusief vakantietoeslag en vakantiedoorbetaling. Als de gastouder ingeschreven is bij de Kamer van Koophandel of de gastouder is familie in de eerste lijn, dan is de RDAH niet van toepassing.

Verantwoorde kinderopvang

Verantwoorde Kinderopvang draagt bij aan een gezonde en goede ontwikkeling van kinderen in een veilige en gezonde omgeving. Nanny Kinderopvang/ Gastouderbureau NL heeft haar visie vastgelegd in het pedagogisch beleidsplan. Deze kun je downloaden van de site. Daarnaast bezoeken wij de opvang locatie minimaal 2 maal per jaar. Tijdens deze bezoeken controleren wij de woning of deze voldoet aan de veiligheid en gezondheidseisen. Ook hebben wij een gesprek met de gastouder om te evalueren hoe ons pedagogisch beleid en de kwaliteitseisen van de overheid wordt toegepast.

Gastouder Nederland

Nanny Kinderopvang werkt samen met  Gastouder Nederland . Op deze site worden de profielen weergegeven van beschikbare gastouders op woonplaats en reisafstand in minuten. Je kunt de gastouders selecteren voor opvang bij de gastouder of bij je thuis. De gastouder omschrijven zichzelf en de beschikbare opvangdagen worden weergegeven. Wil je een vrijblijvende kennismaking? We helpen je graag verder.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer de gastouder en de hieraan gekoppelde opvang geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) is het mogelijk kinderopvangtoeslag aan te vragen. Gastouderbureau NL helpt je hierbij. Om te voorkomen dat je te veel kinderopvangtoeslag ontvangt zullen we een aantal factoren voor je meerekenen.

  • Wel / geen eigen woning.
  • Wel / niet werkzaam in het onderwijs.
  • Gemiddelde opvanguren per maand.
  • Aantal vakantieweken.
  • Verzamelinkomen.

Gastouderbureau NL berekend kosteloze en ontvangen kinderopvangtoeslag. Zo voorkom je verrassingen achteraf. We helpen je bij de aanvraag van de kinderopvangtoeslag.

LET OP! Je hebt geen recht op kinderopvangtoeslag over de uren huishoudelijke taken. Dit moet je aan kunnen tonen aan de Belastingdienst. Gastouderbureau NL regelt dit kosteloos voor je. Door onze samenwerking met Huishulpen worden de uren huishoudelijke apart geregistreerd en digitaal administratief verwerkt. Zo kun je deze uren eenvoudig bij een controle of inspectie aantonen en voorkom je terugbetaling van de ontvangen kinderopvangtoeslag.

Tarieven

Nanny Kinderopvang hanteert duidelijke en betaalbare bureaukosten. Een vast bedrag per maand van € 69,50 ongeacht het aantal kinderen. Deze bureaukosten komen ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Wij hanteren geen inschrijfkosten en geen extra kosten voor vervangende gastouder.

Administratie

Nanny Kinderopvang/ Gastouderbureau NL biedt een eenvoudige online administratie. En met onze handige mobiele app regel je dit onderweg. Je maakt je eigen inlog aan, alle documenten hebben we voor je opgeslagen in je persoonlijke portal. Na goedkeuring van de door je gastouder geregistreerde opvanguren wordt je factuur opgemaakt. Deze wordt automatisch geïncasseerd. Hierna betalen we de gastouderfactuur (kassiersfunctie) en worden alle betalingen, jaaropgaven en financiële instellingen voor je bijgehouden in de persoonlijke portal.

Voorwaarden

De gastouder en de opvang locatie moet voldoen aan gestelde kwaliteitseisen. Wanneer hieraan wordt voldaan dan zal dit geregistreerd worden in het Landelijk register Kinderopvang (LRK).

  • Een gastouder moet minimaal 18 jaar of ouder zijn.
  • De gastouder moet in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
  • Voor kinderen tot 1,5 jaar moet een aparte slaapruimte aanwezig zijn. De grootte van deze slaapruimte is afgestemd op het aantal kinderen in die leeftijdscategorie.
  • Opvang 0 - 12 jaar op maximaal 6 kinderen waarvan maximaal 2 kinderen van 0-1 jaar inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.
  • Opvang 0 - 4 jaar op maximaal 5 kinderen waarvan maximaal 2 kinderen van 0-1 jaar inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.
  • Er zijn binnen en buiten voldoende speelmogelijkheden, afgestemd op het aantal en de leeftijd van de op te vangen kinderen.
  • De gehele opvang locatie altijd rookvrij te zijn.
  • Er dienen goed werkende brandmelders in de opvang locatie aanwezig te zijn.
  • Bij meer dan 3 kinderen tegelijk dient een gastouder een achterwacht te hebben geregeld.
  • De gastouder is ingeschreven in het personen Register Kinderopvang (PRK)
  • De opvang locatie en de gastouder zijn geïnspecteerd door de GGD.

Overstappen

Voel jij je thuis bij Gastouderbureau NL? De overstap naar ons verzorgen wij voor je.

Je hoeft geen aanpassingen te doen bij de kinderopvangtoeslag en in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.

Wij mailen jou en je gastouder ons digitale inschrijfformulier en maken een afspraak op de opvang locatie. Hierna is de overstap formeel geregeld.