Waarom een nanny gastouder ?



Een nanny is de gastouder die bij je thuis kinderopvang komt bieden. Opvang in je eigen huis heeft als voordeel dat voorschoolse, naschoolse, nachtdiensten, en flexibele werktijden kunnen worden opgevangen Dit heeft ook voordelen wanneer de kinderen sporten of andere buitenschoolse bezigheden hebben.

Naast het gemak kan het bij de opvang van meerdere Kinderen ook financieel voordeel Hebben. Het is mogelijk om de kinderopvang te combineren met huishoudelijke werkzaamheden. Bij deze gastouderopvang zijn een aantal aanvullende regels van toepassing. Waaronder de Regeling Dienstverlening Aan Huis.

 

Wat kan je een nanny gastouder bieden?

 

Vaste nanny opvanguren

Naast het plezier wat een nanny gastouder heeft in het bieden van kinderopvang is de vergoeding voor de werkzaamheden ook belangrijk. Het is inkomen. Vaak heeft een nanny gastouder 2 gezinnen om zo voldoende inkomen te kunnen genereren. De voorkeur van de meeste nanny gastouders gaat vaak uit van vaste opvangdagen met voldoende uren.

 


Flexibele nanny opvanguren

Bij flexibele opvang is het voor de gastouder niet mogelijk om nog een ander gezin erbij te zoeken. Bij het bieden van voldoende uren kan dit een afweging voor de gastouder zijn om flexibele kinderopvang bij de ouder thuis te bieden. Veel nanny gastouders hanteren hiervoor een minimale urenafname per week. Dit omdat ze op dagen beschikbaar moeten zijn waardoor opvang bij een ander gezin niet mogelijk is.

 


Voor - en naschoolse nanny opvang (BSO)

Een nanny gastouder kan opvang bieden voor dagopvang gecombineerd met voor- en naschoolse opvang. Of alleen bij BSO opvang. Het zal voor een nanny gastouder wel financieel aantrekkelijk moeten zijn om deze opvang te kunnen bieden. De opvang mag maximaal 3 dagen per week zijn op 1 opvang locatie ongeacht het aantal opvanguren. Daarom hanteert de nanny gastouder vaak minimale uren of een hoger uurtarief.