Voorschoolse educatie voor nanny gastouder

Gastouderbureau NL heeft gekozen voor een samenwerking met KiKi. Hiermee kunnen wij onze professionele gastouders een NJI erkent VE stimuleringsprogramma aanbieden. 

Voor gastouders is het NJI erkende VE-programma 'KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind!' ontwikkeld. De methode helpt gastouders een stimulerende speelleeromgeving aan te bieden en kinderen stappen te zetten in hun ontwikkeling. Dit thematisch ontwikkelingsstimuleringsprogramma is speels, duidelijk en laagdrempelig voor zowel kinderen als gastouders.

Gastouders zijn gedreven, zelfstandige ondernemers met een passie voor het werken met kinderen. Ze hebben oog voor elk kind, schrijven zelf hun beleid, kunnen plannen, verzorgen en weten als geen ander in te spelen op de behoeften van kinderen. Als gastouder is het belangrijk een VE-methode te kiezen dat past bij de identiteit van je opvang. Het doel van de KIKI-methode is dat kinderen er echt baat bij hebben en kinderen plezier hebben tijdens de activiteiten. De nieuwe manier van werken in deze methode zorgt er ook dat gastouders gestimuleerd worden, enthousiast worden en zichzelf op waarde leren schatten. Je bent immers meer dan een opvangadres! Jij draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Kwaliteit, passie en persoonlijke ontwikkeling

Met behulp van beer Kiki biedt de gastouder activiteiten aan die bij een kind vier ontwikkelingsgebieden stimuleert:  

  • Motoriek
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling
  • Spraak & Taal
  • Rekenprikkels

De thema’s zijn zo geschreven dat de beer interactie met de kinderen uitlokt, hen uitdaagt en als intermediair tussen het kind en de gastouder kan worden gebruikt.  

Thematisch werken

De methode ‘KIKI, ontwikkelingsstimulering voor elk kind’ bevat ontwikkelingsgerichte activiteiten voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar, met een extra aanvulling voor BSO kinderen. Elk uitgewerkte thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen en bevat aanvullende materialen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Het speelse en informele leren van jonge kinderen staat voorop. 

Ieder thema begint met een inleiding. Daarna volgen er afwisselende en uitdagende activiteiten zoals; creatieve opdrachten, expressie, dans en muziek, buiten activiteiten, koken, bakken en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn toegespitst op de verschillende leeftijden.